Randis knekkebrød

Bakelykke.no

Hjemmebakst

Randis knekkebrød

 

Oppskrift

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl samalt grov rug
  • 3,5 dl havrekli
  • 1 dl linfrø
  • 2,5 dl sesamfrø
  • 2,5 solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland det tørre og tilsett vannet
  2. La deigen svelle i min 15 min (vannet trekker mer inn i kornet jo lenge tid deigen sveller)
  3. Kle 2 stekebrett med bakepapir og del deigen i 2 like store deler.
  4. Klem/fordel deigene ut til ca 1 cm tykkelse på stekebrettene med en stekespade dyppet i litt vann
  5. Skjær knekkebrøddeigene i passe store deler (med kniv eller pizzahjul), slik at de lettere kan knekkes fra hverandre
  6. Sett begge brettene til steking i forvarmet varmluftsovn

 

Tips:

Avkjøl knekkebrødene

Oppbevares i en lukket kakeboks.

Skulle knekkebrødene bli myke, kan de stekes sprøe en litenstund i ovnen på 180˚c

 

 

Temperatur: 180˚c

Steketid: 40-50 minutter

Langpanne

Tidsbruk: 1 time +

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus