Grovt dagligbrød

Bakelykke.no

Hjemmebakst

Grovt dagligbrød

 

Oppskrift

  • 50 g gjær
  • 5 dl melk (gjerne sur)
  • 7,5 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 600 g sammalt hvete, grov
  • 300 g sammalt rug, grov
  • 300 g rugmel
  • 600 g hvetemel
  • 1 ts sukker (kan sløyfes)
  • 1 ss olje

 

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i bakebollen
  2. Tilsett litt lunken væske og rør til gjæren er oppløst
  3. Hell på resten av væsken, oljen og tilsett saltet
  4. Ha i alt det grove melet og hvetemelet
  5. Arbeid deigen godt og la den heve til dobbel størrelse
  6. Del deigen i tre like store emner og elt godt
  7. Form brødene og legg i formene eller langpannen
  8. La brødene etterheve godt

 

Tips:

Pensle mellom brødene ved bruk av langpanne

Brødene sprayes med vann før de settes i ovnen

Pynt gjerne med solsikkekjerner eller havregryn

 

Temperatur: 200˚c

Steketid: 50 minutter

(nederst i ovnen)

Antall: 3 (former â 1,5 l)

Tidsbruk: 85 minutter

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus