Annes gulrotkake

Annes gulrotkake


Oppskrift:

6 dl sukker

4,5 dl matolje

6 egg

7,5 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts bakepulver

3 ts kanel

750 g gulrot

 

Krem:

250 g meierimør

500 g melis

400 g kremost (naturell)

3 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Sukker og matolje vispes godt

Eggene vispes inn i olje- og sukkerblandingen

Hvetemel, natron, bakepulver og kanel siktes og blandes i røren.

Gulrøttene raspes og blandes i røren til slutt.

Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir og sett i forvarmet ovn.


Krem:

Meierismør, melis og vaniljesukker vispes sammen.

Kremosten vispes ogdt og blandes i kremen.

Smør kremen utover avkjølt bunn (smøres kremen på varm bunn vil den trekke ned i kaken og vil virke rå).


Temperatur: 175˚c

mift i ovnet

Langpanne

Steketid: 40 minutter

Tidsbruk: 60 minutter


Tips:

Del kaken i litt store stykker før servering.

Farg marsipan orange og lag små gulrøtter som legges på de ferdig delte stykkene.