Oppskrift
500 g hvetemel
75 g sukker
1 ts kardemomme
0.5 ts salt
0.5 pk gjær/tørrgjær
3.5 dl kald melk
75 g romtemperert smør i terninger
Fyll i kanelbollene
75 g romtemperert smør
3 ss sukker
2 ss kanel
Topping på kanelbollene
50 g smør
2 ss sukker
1ss kanel
1,5 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Deig
Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bakebolle. Smuldre gjæren rett i bakebollen.
Ha i den kalde melken og gjæren, og elt deigen i 5-7 minutter i kjøkkenmaskinen på lav hastighet.
Del smøret i små terninger og ha dem i deigen, og elt deigen videre i 8-10 minutter.
Dekk bollen med plastfolie for å bevare fuktigheten og la deigen heve til dobbel størrelse. (ca. en time). Kan lages på kvelden og heve i kjøleskapet over natten.
Når deigen har hevet ferdig knas deigen lett sammen på benken (som er dekket med et lite lag mel).
Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 40 x 30 cm
Smør fyllet/det romtempererte smøret utover og strø på sukker og kanel
Rull deigen sammen til en pølse og del pølsen opp i 12 like store deler og legg de i en liten langpanne (20x20 cm)
Dekk snurrene med plast og la de heve til dobbel størrelse. Det tar 30-45 minutter.
Når rullene er ferdigSett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Fyll:
Bland det myke smøret med kanel og sukker, og smør uutover
Temperatur: 200˚c
Steketid: ca 20 minutter på nederste runde
Tidsbruk: 180 minutter