Oppskrift
8 egg
400 g sukker
2 1/2 dl flytende smør
7 dl kefir
ca 1 liter / 500 g hvetemel
1 ss bakepulver
2 ts natron
1 ss vaniljesukker
1 - 1 1/2 liter renset rabarbra
Sukker (evt kanel) drysses over
Fremgangsmåte:
- Pisk egg og sukker til eggedosis , tilsett flytende smør og kefir .
- Bland sammen det tørre og sikt inn i deigen og vend om til en glatt deig.
- Kle en langpanne med bakepapir og fyll i langpannen
- Fordel rabarbrabitene i røra og dryss over sukker (evt. kanel).
- Stek på midterste rille i forvarmet ovn. Sjekk om kaken er ferdig gjennomstekt med en kakestikk. Henger det deig igjen på kakestikken, stek noen minutter til.
Temperatur: 180˚c
Steketid: 40-45 minutter
Tidsbruk: 60 minutter
Tips
Server kaken lun med vaniljeis , krem eller vaniljesaus.