Rabarbrakake

Rabarbrakake

Oppskrift

8 egg
400 g sukker 
2 1/2 dl flytende smør
7 dl kefir
ca 1 liter / 500 g hvetemel
1 ss bakepulver
2 ts natron
1 ss vaniljesukker
1 - 1 1/2 liter renset rabarbra


Sukker (evt kanel) drysses over



Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis , tilsett flytende smør og kefir .
  2. Bland sammen det tørre og sikt inn i deigen og vend om til en glatt deig.
  3. Kle en langpanne med bakepapir og fyll i langpannen
  4. Fordel rabarbrabitene i røra og dryss over sukker (evt. kanel).
  5. Stek på midterste rille i forvarmet ovn. Sjekk om kaken er ferdig gjennomstekt med en kakestikk. Henger det deig igjen på kakestikken, stek noen minutter til.


Temperatur: 180˚c

Steketid: 40-45 minutter

Tidsbruk: 60 minutter


Tips

Server kaken lun med vaniljeis , krem eller vaniljesaus.

Kanelsnurrer