Klassisk gulrotkake

Klassisk gulrotkake


Oppskrift

500 gr gulrøtter

5 egg

600 gr sukker

3,5 dl olje (soya)

360 gr hvetemel

1 ss bakepulver

1 ts kanel

 

Ostekrem:

100 gr kremost naturell

100 gr smør, romtemperert

200 gr melis

Saft og skall fra 1 appelsin

 


Fremgangsmåte:

Riv gulrøttene

Bland sammen egg, sukker, olje og ha deretter i gulrøttene

Sikt hvetemel, kanel og bakepulver og bland inn.

Dekk langpannen med bakepapir og fyll i deigen.

Sett kaken i forvarmet ovn.

Avkjøl ken etter steking

 

 

Ostekrem:

Pisk kremost, smør og melis til en glatt krem. Tilsett appelsinjuice og og finrevet appelsinskall og pisk godt inn.


Tips:

Pynt med gulrot eller revet appelsinskall.

Noen ønsker valnøtter i kaken.

Temperatur: 180˚c

Langpanne 30 x 25 cm

Steketid: 30 minutter

Tidsbruk: 50 minutter