Focaccia

Bakelykke.no

Hjemmebakst

Focaccia

 

Oppskrift

5 dl lunkent vannn

2 ss olivenolje

11 dl hvetemel

50 g gjær

1 ss salt

 

Fyll:

Olivenolje

Flaksalt

evt. rosmarin

 

Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen lunkent vann, olje, hvetemel, tørrgjør og salt til en tykk ”grøtaktig” deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving i ca 30 min.
  2. Ta deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir, eller bruk en stor rund form 28 cm i diameter, dekk bunne med bakepapir.Dekk til og sett til heving i ca 30 min.
  3. Dryss over flaksalt og god olivenolje, evt rosmarin. Stikk hull i brødet med fingrene slik at salt og olje fordeler seg ned i brødet.

 

Tips:

 

Temperatur: 200˚c

Steketid: 10 minutter

Antall: 18

Tidsbruk: 90 minutter

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus