Boller

Boller

Deilig bakst til alle anledninger

 

Deigen kan benyttes til kenelboller, solkinnsboller og skoleboller.

Oppskrift:

  • 1 kg hvetemel
  • 180 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 ts kardemomme
  • 50 g gjær
  • 7 dl melk
  • Evt. rosiner

 

Pynt:

Fyll bollene med krem og dryss på melis til Fastelavens

 

Slik gjør du:

  1. Ha mel, sukker og kardemomme i en bakebolle
  2. Løs opp gjæren i lunken melk ca. 37 grader (benyttes tørrgjær; blandes pulveret godt sammen med melblandingen og melkeblandingen varmes til ca. 40 grader).
  3. Deigen eltes godt; i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter på halv fart eller ca. 10 minutter for hånd. Sett deigen til heving på en lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse.
  4. Legg litt mel på benken og elte deigen godt. Tilsett rosiner i deigen hvis du ønsker det.
  5. Del deigen i 18 like emner og sett ferdig rullede boller på et stekebrett belagt med stekepapir. Rundstykkene heves deretter i ca. 30 minutter på et lunt sted.
  6. Bollene pensles med vispet egg før de settes i ovnen på 200˚c i ca. 10 minutter
  7. La bollene avkjøles i ca. 5 minutter før servering eller -helt før frysing

 

Tips:

Denne deigen benyttes også til kanel boller:

Kjevle deigen ut til et rektangulært emne. smør på smør og dryss på sukker og kanel.

Rull emnet sammen til en pølse og skjær opp i 20 emner à 2 cm og legg på stekebrett.

 

Solskinnsbolle / Skolebrød:

Følg beskrivelsen av vanlige boller, men trykk et dypt hull i hver bolle. Hullet fylles med vaniljekrem.

Skoleboller drysses med kokkos.

 

 

Se bilde

Takk for at du besøker bakelykke.no

 

Har du oppskrifter du gjerne vil dele?

Bakelykke.no

Hjemmebakst