Kanelsnurrer

Bakelykke.no

Hjemmebakst

Kanelsnurrer

Oppskrift

1kg hvetemel

5 dl melk

25 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær

125 g sukker

1 ts kardemomme

1/4 ts salt

1 egg

150 g smør i terninger

 

Smør, kanel og sukker til å smøre i snurrene

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør i en bakebolle. Forvarm melken til litt under kroppstemperatur (evt. sammen med gjæren) og elte alt i 10-15 minutter på middels hastighet.
  2. Tilsett smøret og elte videre i 5-10 minutter
  3. Legg lokk eller kle bollen med plast og la den heve i en time eller til dobbel størrelse (deigen skal ikke være klissete)
  4. Strø litt mel på bakebenken og hell deigen ut av bakebollen. Del deigen i to like store deler.

 

  1. Kjevle ut hver del til rektangler som er ca. 30x60 cm.
  2. Smør smøret på halvparten av rektangelet i lengderetningen og strø på kanel og sukker. Brett nå den halvdelen som ikke har fyll over delen med fyll.
  3. Skjær den sammenbrettede deigen i strimler på 2 cm
  4. Snurr hver strimmel og lag en knute av hvar strimmel
  5. Legg hver kanelsnurr på et stekebrett og etterhev i en time under et håndkle
  6. Når de har hevet til dobbel størrelse pensles de og settes i forvarmet ovn
  7. Stekes til de er gyldenbrune, tas ut av ovnen og serveres

Tips

Kan pyntes med perlesukker

Temperatur: 200˚c

Steketid: 10 minutter

Antall: 24

Tidsbruk: 180 minutter

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus