Pias hvetekringle

Bakelykke.no

Hjemmebakst

Pias hvetekringle

 

Oppskrift

  • 1 l hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl melk
  • 100(-150) g smør(margarin)

Fyll:

  • Smør
  • Sukker
  • Kanel
  • Evt. rosiner

 

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør i en kjele
  2. Tilsettes 3,5 dl melk
  3. Smør- og melkeblandingen tilsettes det tørre når blandingen er blitt lunken
  4. Heves i ca ½ time (hevingen blir best når deigbollen settes i lukket plastpose i lunkent vann)
  5. Kjevle ut deigen som en stor firkantet pizza
  6. Smør på romtemperert smør (ikke margarin) og dryss på sukker og kanel over hele deigen.Fordel evt. også rosiner spredt utover
  7. Rull deigen sammen som en rullekake, og fest sammen i endende slik at det blir en ring
  8. Legg kringlen over på bakepapir
  9. Etterhev ca.1/2 time (gjerne i varmluftsovn på lav temp)
  10. Klipp dype ”hakk” i kringlen og brett bitene ut til annenhver side
  11. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mye perlesukker og hakkede mandler

 

Pynt:

Perlesukker

Evt. hakkede mandler

 

Temperatur: 200˚-225˚c

(noe lavere i varmluftsovn)

Steketid: 15-20 minutter

Antall: 18

Tidsbruk: 120 minutter

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus