Bananpannekaker

Bakelykke.no

Hjemmebakst

Bananpannekaker

.

 

Oppskrift

2 godt modne/brune bananer

Ca 3 dl melk, gjerne skummet kulturmelk eller kefir

3 egg

1 ss rapsolje/nøytral olje

2 dl små havregryn

1 dl finmalt hvetemel eller fibra hvetemel

1 ss brunt sukker (kan sløyfes)

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

¼ ts salt

1 ts presset sitronsaft (kan sløyfes)

Eventuelt litt smør eller rapsolje til steking

 

Fremgangsmåte:

  1. Pisk sammen melk, egg, olje og det tørre til en glatt masse.
  2. Mos bananene med en gaffel til en glatt masse.
  3. Press over sitron og rør bananene inn i røren.
  4. Det gjør ikke noe om det er noen ”bananbiter” i røren.
  5. La røren svelle i ca 10 min.
  6. Er røren litt for tykk, tilsett litt mer melk, eventuelt litt vann.
  7. Stek små pannekaker /lapper i pannen med belegg, bruk eventuelt litt smør eller olje om de henger seg fast.

 

Tips

Server med frukt og/eller bær i biter, og eventuelt litt vaniljekesam.

Temperatur: 225˚c

Steketid: 15 minutter

Antall: 8

Tidsbruk: 40 minutter

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus