Sjokoladekake

Sjokoladekake (uten egg)


Oppskrift:

6,5 dl sukker

4 ss kakao

1 ss natron

10 dl hvetemel

100 g smør

7,5 dl kulturmelk

 

 

Glasur:

200 g smør

400 g melis

2 ss kakao

3 ss vaniljesukker

Litt kaffe


Fremgangsmåte:

Bland sukker, kakao, natron og hvetemel sammen.

Tilsett smeltet smør og kulturmelk og bland alt sammen.

Hell alt i en vel smurt- eller bakepapirkledd langpanne.

Sett kaken i forvarmet ovn. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.

Avkjøl kaken på rist.

Glasur:

Pisk smør og melis hvitt.

Tilsett kakao, vaniljesukker og litt sterk kaffe og rør alt godt sammen

Smør glasuren utover den avkjølte kaken.

 

Temperatur: 175˚c

Liten langpanne

Steketid: 20-30 minutter

Tidsbruk: 40 minutter



Tips:

Dryss på Tutti frutti strø rett før glasuren stivner