Oppskrift:
6,5 dl sukker
4 ss kakao
1 ss natron
10 dl hvetemel
100 g smør
7,5 dl kulturmelk
Glasur:
200 g smør
400 g melis
2 ss kakao
3 ss vaniljesukker
Litt kaffe
Fremgangsmåte:
Bland sukker, kakao, natron og hvetemel sammen.
Tilsett smeltet smør og kulturmelk og bland alt sammen.
Hell alt i en vel smurt- eller bakepapirkledd langpanne.
Sett kaken i forvarmet ovn. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.
Avkjøl kaken på rist.
Glasur:
Pisk smør og melis hvitt.
Tilsett kakao, vaniljesukker og litt sterk kaffe og rør alt godt sammen
Smør glasuren utover den avkjølte kaken.
Temperatur: 175˚c
Liten langpanne
Steketid: 20-30 minutter
Tidsbruk: 40 minutter
Tips:
Dryss på Tutti frutti strø rett før glasuren stivner