Peanøttkake

Oppskrift

3 eggehvitter

3 dl sukker

2 dl peanøtter

20 knuste Ritzkjeks

1-2 putter med kremfløte

Peanøtter- og sjokoladesaus til pynt.


Peanøttmarengs med krem



Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitter og sukker stivt

Knus Ritzkjeksen og hakk peanøttene godt. Vend kjeks og peanøtter forsiktig inn i eggehvitteblandingen.

Stekes midt i ovnen og avkjøl deretter bunnen.

Pisk kremfløten stiv og hell over peanøttmarengsen.

Hakk opp peanøtter til pynt på kaken og pynt med sjokolade saus (av typen som stivner) eller smelt kokesjokolade som  helles i sprøyte og sprøytes i striper.

Tips

Oppdskriften dobbles dersom du bruker stor langpanne

Temperatur: 160˚c

Liten langpanne eller

26 cm rundform

Steketid: 20-30 minutter

Tidsbruk: 50 minutter


Peanøttmarengs med krem