Oppskrift:
6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g gulrot
Krem:
250 g meierimør
500 g melis
400 g kremost (naturell)
3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Sukker og matolje vispes godt
Eggene vispes inn i olje- og sukkerblandingen
Hvetemel, natron, bakepulver og kanel siktes og blandes i røren.
Gulrøttene raspes og blandes i røren til slutt.
Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir og sett i forvarmet ovn.
Krem:
Meierismør, melis og vaniljesukker vispes sammen.
Kremosten vispes ogdt og blandes i kremen.
Smør kremen utover avkjølt bunn (smøres kremen på varm bunn vil den trekke ned i kaken og vil virke rå).
Temperatur: 175˚c
mift i ovnet
Langpanne
Steketid: 40 minutter
Tidsbruk: 60 minutter
Tips:
Del kaken i litt store stykker før servering.
Farg marsipan orange og lag små gulrøtter som legges på de ferdig delte stykkene.