Oppskrift
150 g margarin (250)
150 g sukker (250)
4 eggeplommer
3 ss melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Marengs:
4 eggehvitter
200 g sukker
Krem:
3 dl fløte
2,5 dl vaniljekrem
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskinen.
Tilsett eggeplommene og melken i smørblandingen.
Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes og blandes godt i deigen.
Kle formen med bakepapir og ha deigen oppi. Fordel deigen godt utover i formen i et tynt lag.
Marengs:
Pisk eggehvitter og sukker til en stiv masse.
Massen fordeles oppå deigen og smøres utover.
Strø på hakkede mandler.
Sett kaken i forvarmet ovn og stek til kaken er gylden.
Krem:
Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen.
Del den ferdige kaken i to like store deler. Legg kremen oppå den ene delen og legg deretter den andre delen oppå.
Tips:
Ønsker du dobbel porsjon dobles ingrediensene, bortsett fra de ingrediensene som er angitt med andre mål i parentes.
Temperatur: 175-180˚c
Liten langpanne (stor ved dobbell porsjon)
Steketid: 20-25 minutter
midt i ovnen
Tidsbruk: 50 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus