Verdens beste

Verdens beste


Oppskrift

150 g margarin (250)

150 g sukker (250)

4 eggeplommer

3 ss melk

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

 

Marengs:

4 eggehvitter

200 g sukker

Krem:

3 dl fløte

2,5 dl vaniljekrem


Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskinen.

Tilsett eggeplommene og melken i smørblandingen.

Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes og blandes godt i deigen.

Kle formen med bakepapir og ha deigen oppi. Fordel deigen godt utover i formen i et tynt lag.

 

Marengs:

Pisk eggehvitter og sukker til en stiv masse.

Massen fordeles oppå deigen og smøres utover.

Strø på hakkede mandler.

Sett kaken i forvarmet ovn og stek til kaken er gylden.

 

Krem:

Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen.

 

Del den ferdige kaken i to like store deler. Legg kremen oppå den ene delen og legg deretter den andre delen oppå.



Tips:

Ønsker du dobbel porsjon dobles ingrediensene, bortsett fra de ingrediensene som er angitt med andre mål i parentes.

Temperatur: 175-180˚c

Liten langpanne (stor ved dobbell porsjon)

Steketid: 20-25 minutter

midt i ovnen

Tidsbruk: 50 minutter











Verdens beste

Kvæfjordkake