Deilig bakst til alle anledninger
Deigen skal kokes før den steke. Følger du oppskriften nøye er du sikret et godt resultat.
Oppskrift:
2,5 dl vann
1/4 ts salt
100 g smør
150 g hvetemel
4 egg
Fyll:
Vaniljekrem, romkrem eller krem
Hermetisk eller friske bær
Syltetøy
Pynt:
Kakene kan drysses med melis eller glaseres med melis glasur.
Slik gjør du:
Finn frem råvarene, og mål opp og vei nøyaktig.
Dekk et stekebrett med bakepapir.
Kok opp vannet under lokk.
Tilsett salt og smør, og la smøret smelte i det kokende vannet.
Hell alt hvetemelet i vannet på en gang, under stadig omrøring. Rør til det blir en jevn klump (kasserollen skal stå på middels varme).
Når deigen er godt rørt sammen, skal deigen "svis" på alle kaner i et minutt på sterk varme (uten at deigen får farge).
Ha deigen over i en kald bolle og rør inn eggene, ett av gangen. Ikke tilsett neste egg før det første er rørt helt inn!
Fyll deigen i en sprøytepose med en spiss (stjerneformet eller rund).
Sprøyt røren ut som boller på stekebrettet.
Stek i forvarmet stekeovn på 200˚c, på nederste rille i 25-30 minutter (avhengig av størrelsen).
Det er viktig at vannbakkels ikke tas for tidlig ut av ovnen, da vil de falle sammen.
Avkjøl på rist!
Har du oppskrifter du gjerne vil dele?