Vannbakkels

Vannbakkels

Deilig bakst til alle anledninger


Deigen skal kokes før  den steke. Følger du oppskriften nøye er du sikret et godt resultat.

Oppskrift:

2,5 dl vann

1/4 ts salt

100 g smør

150 g hvetemel

4 egg


Fyll:

Vaniljekrem, romkrem eller krem

Hermetisk eller friske bær

Syltetøy


Pynt:

Kakene kan drysses med melis eller glaseres med melis glasur.


Slik gjør du:

Finn frem råvarene, og mål opp og vei nøyaktig.

Dekk et stekebrett med bakepapir.

Kok opp vannet under lokk.

Tilsett salt og smør, og la smøret smelte i det kokende vannet.

Hell alt hvetemelet i vannet på en gang, under stadig omrøring. Rør til det blir en jevn klump (kasserollen skal stå på middels varme).

Når deigen er godt rørt sammen, skal deigen "svis" på alle kaner i et minutt på sterk varme (uten at deigen får farge).

Ha deigen over i en kald bolle og rør inn eggene, ett av gangen. Ikke tilsett neste egg før det første er rørt helt inn!

Fyll deigen i en sprøytepose med en spiss (stjerneformet eller rund).

Sprøyt røren ut som boller på stekebrettet.

Stek i forvarmet stekeovn på 200˚c, på nederste rille i 25-30 minutter (avhengig av størrelsen).

Det er viktig at vannbakkels ikke tas for tidlig ut av ovnen, da vil de falle sammen.

Avkjøl på rist!

Hjemmebakst

Takk for at du besøker bakelykke.no


Har du oppskrifter du gjerne vil dele?