Oppskrift
250 g mandler
5 eggehvitter
200 g melis
1 ts bakepulver
Smørkrem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
150 g smør
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Mandler kvernes (benytt helst mandelkvern).
- Pisk eggehvittene stive.
- Sikt melis og bakepulver og vend melis, bakepulver og kvernede mandler forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene.
- Hell blandingen i en smurt form (ca 24 cm) og sett til steking i forvarmet ovn.
- Etter steking; la bunnen hvile 5 min i formen før den tas ut av formen for avkjøling.
Smørkrem:
- Bland eggeplommene, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
- Varm blandingen forsiktig og gi den et forsiktig oppkok før den settet til avkjøling.
- Kutt smøret i terninger og rør inn i eggeblandingen (alternativ smelt smøret og rør inn i den avkjølte eggeblandingen for en flytende og blank smørkrem).
- Smør eggekremen på den avkjølte kakebunnen.
Temperatur: 175˚c
Steketid: 40-45 minutter
Tidsbruk: 180 minutter
Tips
Kan pyntes med rever sjkolade