Suksessterte

Suksessterte

Oppskrift

250 g mandler

5 eggehvitter

200 g melis

1 ts bakepulver

 

Smørkrem:

5 eggeplommer

1 dl fløte

150 g smør

125 g sukker

1 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

  1. Mandler kvernes (benytt helst mandelkvern).
  2. Pisk eggehvittene stive.
  3. Sikt melis og bakepulver og vend melis, bakepulver og kvernede mandler forsiktig inn i de stivpiskede eggehvittene.
  4. Hell blandingen i en smurt form (ca 24 cm) og sett til steking i forvarmet ovn.
  5. Etter steking; la bunnen hvile 5 min i formen før den tas ut av formen for avkjøling.


Smørkrem:

  1. Bland eggeplommene, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
  2. Varm blandingen forsiktig og gi den et forsiktig oppkok før den settet til avkjøling.
  3. Kutt smøret i terninger og rør inn i eggeblandingen (alternativ smelt smøret og rør inn i den avkjølte eggeblandingen for en flytende og blank smørkrem).
  4. Smør eggekremen på den avkjølte kakebunnen.


Temperatur: 175˚c

Steketid: 40-45 minutter

Tidsbruk: 180 minutter


Tips

Kan pyntes med rever sjkolade

Kanelsnurrer