Oppskrift
4 egg
150 g sukker (1 3/4 dl)
150 g hvetemel (2 1/2 dl)
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis (ikke for hardt).
Sikt mel og bakepulver.
Bland mel og bakepulver forsiktig inn i eggedosisen.
Fyll røren i en vel smurt form og sett i forvarmet ovn.
La kaken hvile i formen i 5 - 10 min før du ta den ut for avkjøling.
Tips:
Del kaken i to eller tre
Dynk kaken med litt melk eller juice
Kaken kan fylles med krem og/eller vaniljekrem:
jordbær og/eller syltetøy
bananer
valnøtter eller sjokoladebiter
Kaken kan pyntes med:
krem og friske bær
melis glasur
marsipanlokk
Temperatur: 175-200˚c
Rundform 26 cm
Steketid: 20 minutter
Tidsbruk: 30 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus