Snickerskake

Snickerskake


Oppskrift

250 g peanøtter

30 stk mariekjeks (evt ritz)

1,5 ts bakepulver

1,5 ts vaniljesukker

5 eggehvitter

4 dl sukeker

 

Fyll:

5 eggeplommer

4 ss melis

124 g mørk kokesjokolade

3 dl fløte

 


Fremgangsmåte:

Peanøtter, mariekjeks, bakepulver og vaniljesukker knuses i kjøkkenmaskin.

Eggehvitter og sukker pisks stivt

Blandingen med peanøtter og kjeks vendes forsiktig inn i eggehvitten.

Hell blandingen i en smurt form og sett inn i forvarmet ovn.

 

Fyll:

Smelt kokesjokoladen over vannbad.

Bland eggeplommer og melis i kokesjokoladen når den er smeltet.

Pisk fløten stiv og vend inn i sjokoladeblandingen.

Smør blandingen over avkjølt bunn


Tips:


Temperatur: 170˚c

Rundform 24-26 c,

Steketid: 30 minutter

Nederst i ovnen

Tidsbruk: 55 minutter











Snickerskake