Oppskrift
250 g peanøtter
30 stk mariekjeks (evt ritz)
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
5 eggehvitter
4 dl sukeker
Fyll:
5 eggeplommer
4 ss melis
124 g mørk kokesjokolade
3 dl fløte
Fremgangsmåte:
Peanøtter, mariekjeks, bakepulver og vaniljesukker knuses i kjøkkenmaskin.
Eggehvitter og sukker pisks stivt
Blandingen med peanøtter og kjeks vendes forsiktig inn i eggehvitten.
Hell blandingen i en smurt form og sett inn i forvarmet ovn.
Fyll:
Smelt kokesjokoladen over vannbad.
Bland eggeplommer og melis i kokesjokoladen når den er smeltet.
Pisk fløten stiv og vend inn i sjokoladeblandingen.
Smør blandingen over avkjølt bunn
Tips:
Temperatur: 170˚c
Rundform 24-26 c,
Steketid: 30 minutter
Nederst i ovnen
Tidsbruk: 55 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus