Smuldrepai

Smuldrepai


Oppskrift

100 gr hele, lettkote havregryn

100 gr hvetemel

100 gr saltet smør

100 gr melis

 

Fyll:

3-4 epler

3 ss sukker

1 ts kanel

1/2 sitron

 

Evt.

2 ss rosiner og/eller nøtter

 


Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene i en bolle. Bland godt sammen og bruk gjerne fingerene til å kna alt ordentlig sammen

Skrell eplene, ta ut kjernehusene, kutt eplene i skiver og legg dem i den ildfaste formen.

Vask sitronen og rasp det gule skallet over eplene.

Fordel smuldredeigen over eplene og sett formen i ovnen.

Stek kaken til den er gyllen på toppen.

Tips:

Hvis smuldredeigen virker "tørr", kan du smelte litt ekstra smør og helle over.

Serveres lun med krem, vamiljesaus eller vaniljeis.

Temperatur: 180˚c

Ildfast form

Steketid: 20-30 minutter

Tidsbruk: 45 minutter


Smuldrepai