Oppskrift
100 gr hele, lettkote havregryn
100 gr hvetemel
100 gr saltet smør
100 gr melis
Fyll:
3-4 epler
3 ss sukker
1 ts kanel
1/2 sitron
Evt.
2 ss rosiner og/eller nøtter
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene i en bolle. Bland godt sammen og bruk gjerne fingerene til å kna alt ordentlig sammen
Skrell eplene, ta ut kjernehusene, kutt eplene i skiver og legg dem i den ildfaste formen.
Vask sitronen og rasp det gule skallet over eplene.
Fordel smuldredeigen over eplene og sett formen i ovnen.
Stek kaken til den er gyllen på toppen.
Tips:
Hvis smuldredeigen virker "tørr", kan du smelte litt ekstra smør og helle over.
Serveres lun med krem, vamiljesaus eller vaniljeis.
Temperatur: 180˚c
Ildfast form
Steketid: 20-30 minutter
Tidsbruk: 45 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus