Skogsbærterte

Skogsbærterte


Oppskrift

Mørk bunn:

250 gr mandler/nøtter

5 eggehvitter

200 gr melis

1 ts bakepulver

 

Lys Bunn:

4 egg

150 gr sukker

150 gr hvetemel

1 ts bakepulver

 

Fyll:

5 dl romkrem

8 plater gelantin

 

Pynt:

1 pk skogsbær (frosne)

1 kiwi

1 boks fersken i lake

Hurtiggele,markjordbær

Mandelflarn

Kokesjokolade



Fremgangsmåte:

Mørk bunn:

Mal mandlene/nøttene

Bland med siktet melis og bakepulver.

Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandel/melisblandingen.

Ha røren i ferdig smurt form og sett den i ovnen

 

Lys bunn:

Pisk eggene og sukker til stiv eggedosis

Vend siktet mel og bakepulver inn i eggedosisen

Ha røren i ferdig smurt form og sett i ovnen.

La bunnene hvile 5 minutter i formene før du tar de ut.

Når bunnene er avkjølt deler du bunnene i 2 like deler.

Benytt en mørk og en lys bunn, de to siste halvdelene kan fryses til neste gang du skal lage skogsbærterte.

 

Fyll:

Legg gelantinen i kaldt vann noen minutter. Når gelantinen er myk varmes den forsiktig opp på ovnen.

Bland forsiktig inn litt og litt romkremen i gelantinen, aldri omvendt.

Smelt litt kokesjokolade og smør på den mørke bunnen. Legg deretter den mørke bunnentilbake i formen med sjokoladen ned.

Fyll det meste av romkremen over den mørke bunnen og legg den lyse bunnen over. Smør resten av romkremen på toppen av kaken.

Pynt:

Kok opp geleen og avkjøl noe.

Legg skogsbærene på toppen.

Skjær kiwi og fersken i skiver og legg over skogsbærene.

Fordel den avkjølte geleen over frukten.

Når kremen er avkjølt og stiv kan formen fjernes og kakens side kan belegges med mandelflarn.


Tips:


Temperatur:

Mørk nunn: 175˚c

Lys bunn: 170˚c

Rundform 26 cm

Steketid:

Mørk bunn:45 minutter

Lys bunn: 35 minutter

Tidsbruk: 180 minutter











Skogsbær

terte