Oppskrift
Mørk bunn:
250 gr mandler/nøtter
5 eggehvitter
200 gr melis
1 ts bakepulver
Lys Bunn:
4 egg
150 gr sukker
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
5 dl romkrem
8 plater gelantin
Pynt:
1 pk skogsbær (frosne)
1 kiwi
1 boks fersken i lake
Hurtiggele,markjordbær
Mandelflarn
Kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Mørk bunn:
Mal mandlene/nøttene
Bland med siktet melis og bakepulver.
Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandel/melisblandingen.
Ha røren i ferdig smurt form og sett den i ovnen
Lys bunn:
Pisk eggene og sukker til stiv eggedosis
Vend siktet mel og bakepulver inn i eggedosisen
Ha røren i ferdig smurt form og sett i ovnen.
La bunnene hvile 5 minutter i formene før du tar de ut.
Når bunnene er avkjølt deler du bunnene i 2 like deler.
Benytt en mørk og en lys bunn, de to siste halvdelene kan fryses til neste gang du skal lage skogsbærterte.
Fyll:
Legg gelantinen i kaldt vann noen minutter. Når gelantinen er myk varmes den forsiktig opp på ovnen.
Bland forsiktig inn litt og litt romkremen i gelantinen, aldri omvendt.
Smelt litt kokesjokolade og smør på den mørke bunnen. Legg deretter den mørke bunnentilbake i formen med sjokoladen ned.
Fyll det meste av romkremen over den mørke bunnen og legg den lyse bunnen over. Smør resten av romkremen på toppen av kaken.
Pynt:
Kok opp geleen og avkjøl noe.
Legg skogsbærene på toppen.
Skjær kiwi og fersken i skiver og legg over skogsbærene.
Fordel den avkjølte geleen over frukten.
Når kremen er avkjølt og stiv kan formen fjernes og kakens side kan belegges med mandelflarn.
Tips:
Temperatur:
Mørk nunn: 175˚c
Lys bunn: 170˚c
Rundform 26 cm
Steketid:
Mørk bunn:45 minutter
Lys bunn: 35 minutter
Tidsbruk: 180 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus