Sjokoladeparfaitkake

Sjokolade parfaitkake


Oppskrift

Bunn:

40 g mandler eller nøtter

12 g hvetemel (eller 1 toppet ss)

2 eggehvitter (mellomstore egg)

60 g sukker

 

Sjokoladeparfait:

300 g lys sjokolade

120 g sukker

3 2/5 dl crème fraîche

5 eggeplommer (mellomstore egg)

3,75 dl kremfløte

3 ss Grand Marnier (evt. kaffelikør)

 

Pynt:

Kakao til å strø på toppen


Fremgangsmåte:

Mal mandler i en kjøkkenmaskin

Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn

Vend mandelblandingen forsiktig inn i marengsen og fyll i smurt form

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl deretter bunnen

 

Finhakk sjokoladen

Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Ha i sjokoladen og rør til en glatt masse

Visp inn en og en eggeplomme

Pisk kremfløten og bland inn i en lunken sjokolademasse

Smør innsiden av kakeringen med soyaolje.

Stikk hull i kakebunnen med gaffel og legg i bunn på en tallerken. Fyll sjokoladeparfait over, til toppen av formen og stryk toppen til en jevn flate.

Sett kaken i fryseren i minst 6 timer slik at den er gjennomfrosset.

 

Sett kaken i kjøleskap i 20 minutter før servering. Sikt kakao på toppen før servering og pynt med sjokolade og eller frukt.


Temperatur: 180˚c

Rundfor 18-22 (5 cm høy)

Steketid: 20 minutter

Tidsbruk: 7 timer jnkl. frysetid


Tips:

Kakao til å strø på toppen