Sjokolade parfaitkake
Oppskrift
Bunn:
40 g mandler eller nøtter
12 g hvetemel (eller 1 toppet ss)
2 eggehvitter (mellomstore egg)
60 g sukker
Sjokoladeparfait:
300 g lys sjokolade
120 g sukker
3 2/5 dl crème fraîche
5 eggeplommer (mellomstore egg)
3,75 dl kremfløte
3 ss Grand Marnier (evt. kaffelikør)
Pynt:
Kakao til å strø på toppen
Fremgangsmåte:
Mal mandler i en kjøkkenmaskin
Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn
Vend mandelblandingen forsiktig inn i marengsen og fyll i smurt form
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl deretter bunnen
Finhakk sjokoladen
Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Ha i sjokoladen og rør til en glatt masse
Visp inn en og en eggeplomme
Pisk kremfløten og bland inn i en lunken sjokolademasse
Smør innsiden av kakeringen med soyaolje.
Stikk hull i kakebunnen med gaffel og legg i bunn på en tallerken. Fyll sjokoladeparfait over, til toppen av formen og stryk toppen til en jevn flate.
Sett kaken i fryseren i minst 6 timer slik at den er gjennomfrosset.
Sett kaken i kjøleskap i 20 minutter før servering. Sikt kakao på toppen før servering og pynt med sjokolade og eller frukt.
Temperatur: 180˚c
Rundfor 18-22 (5 cm høy)
Steketid: 20 minutter
Tidsbruk: 7 timer jnkl. frysetid
Tips:
Kakao til å strø på toppen