Åses rullekake

Åses rullekake


Oppskrift:

3 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 dl fløte eller melk

 

Fyll:

2 dl fast syltetøy (bringebær)




Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til luftig. Sikt hvetemel og bakepulver og vend forsiktig inn. Tilsett væsken og rør forsiktig.


Dekk en bakeplate med smurt bakepapir og stryk røren utover. ett midt i ovnen og stek i 5 minutter eller til kaken er gylden.


Etter at kaken er tatt ut av ovnen, strø sukker på, legg på matpapir og vend kaken på en rist. Dra forsiktig av bakepapiret og smør på syltetøyet. Rull umiddelbart kaken sammen og sett til avkjøling med skjøten ned. Avkjøl før du skjærer i den.


Temperatur: 225˚c

(200˚c i varmluftsovn)

Langpanne 30 x 40 cm

Steketid: 5-10 minutter

Tidsbruk: 30 minutter


Tips:

Skjær rullekaken i skiver, pisk litt krem og legg på "skivene". Pynt med bær eller annen frukt.