Romkuler

Romkuler og Trestammer

Ta vare på kakerester og frys dem for å lage romkuler

Oppskrift

250 g kakerester. Bland gjerne forskjellige kakerester

3 ss kakao

1 1/2 ts romessens

50-100 g bringebærsyltetøy

200 g marsipan

50 g mørk kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Kakerestene smuldres i en bolle. Hvis du ikke har kakerester kan du kjøpe noen småkaker eller sjokoladekake til deigen

Bland kakaoen i deigen

Tilsett romessens og bland godt

Ha i en spiseskje bringebær om gangen mens deigen eltes, til ønsket konsistens (litt fast). Dette avhenger av hvor fuktig kakerestene er

Smak til med litt ekstra romessens etter ønske

Sett deigen til kjøling  1-2 timer


Rull deigen til en pølse (ca 3 cm i diameter)

Romkuler:

Del pølsa i biter, rull til kuler og "dypp" i kakestrøssel for å lage romkuler

Trestammer:

Kjevle marsipanen (i melis så den ikke blir klissete) og rull marsipanen rundt pølsen av deig. Del i passende biter.  Smelt kokesjokolade og dypp endene med sjokolade.


Tips:

Sett kakene kjølig før servering.

Hvis du ønsker kan hasselnøtter eller valnøtter hakkes og has i deigen.




Romkuler