Oppskrift
250 g kakerester. Bland gjerne forskjellige kakerester
3 ss kakao
1 1/2 ts romessens
50-100 g bringebærsyltetøy
200 g marsipan
50 g mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Kakerestene smuldres i en bolle. Hvis du ikke har kakerester kan du kjøpe noen småkaker eller sjokoladekake til deigen
Bland kakaoen i deigen
Tilsett romessens og bland godt
Ha i en spiseskje bringebær om gangen mens deigen eltes, til ønsket konsistens (litt fast). Dette avhenger av hvor fuktig kakerestene er
Smak til med litt ekstra romessens etter ønske
Sett deigen til kjøling 1-2 timer
Rull deigen til en pølse (ca 3 cm i diameter)
Romkuler:
Del pølsa i biter, rull til kuler og "dypp" i kakestrøssel for å lage romkuler
Trestammer:
Kjevle marsipanen (i melis så den ikke blir klissete) og rull marsipanen rundt pølsen av deig. Del i passende biter. Smelt kokesjokolade og dypp endene med sjokolade.
Tips:
Sett kakene kjølig før servering.
Hvis du ønsker kan hasselnøtter eller valnøtter hakkes og has i deigen.
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus