Oppskrift
6 eggehvitter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukkker
1 ts maisenamel
1 ts vaniljesukker
Fyll:
5 dl fløte
5 dl vaniljekrem
Pynt:
300 g friske bær
Fremgangsmåte:
Visp eggehvittene til fast skum i en helt ren bolle.
Ha hvitvinseddiken i mens du visper.
Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvittene mens du fortsatt visper.
Tegn en sirkel på 26 cm på et bakepapir og smør massen utover bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett kaken i forvarmet ovn på 200˚c og sett ned varmen til 100˚ c på nederste rille og stek i ca en time.
Marengsen skal være sprø på utsiden og myk inni. La den avkjøles forsiktig på et fat.
Fyll:
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vanilje krem.
Tips:
Pynt riklig med bær
Temperatur:
200 >>>>> 100˚c
Steketid: 60 minutter
Nederst i ovnen
Tidsbruk: 90 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus