Pavalova

Pavalova


Oppskrift

6 eggehvitter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukkker

1 ts maisenamel

1 ts vaniljesukker

 

Fyll:

5 dl fløte

5 dl vaniljekrem

 

Pynt:

300 g friske bær


Fremgangsmåte:

Visp eggehvittene til fast skum i en helt ren bolle.

Ha hvitvinseddiken i mens du visper.

Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvittene mens du fortsatt visper.

Tegn en sirkel på 26 cm på et bakepapir og smør massen utover bakepapiret, innenfor sirkelen.

Sett kaken i forvarmet ovn på 200˚c og sett ned varmen til 100˚ c på nederste rille og stek i ca en time.

Marengsen skal være sprø på utsiden og myk inni. La den avkjøles forsiktig på et fat.

 

Fyll:

Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vanilje krem.


Tips:

Pynt riklig med bær

Temperatur:

200 >>>>> 100˚c

Steketid: 60 minutter

Nederst i ovnen

Tidsbruk: 90 minutter


Pavalova










Pavalova