Oppskrift
Ca 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
200 g kremost (Philadelphia)
2,5 dl melis
3,5 dl fløte
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
3 dl melk (til moussen)
Fremgangsmåte:
Legg til side 5-8 kjeks til pynt å kaken.
Resten av kjeksen puttes i en pose og smuldres opp til veldig små biter (evt. slå løst med kjevle).
Smelt smøret og hell over kakesmulene i en bakebolle.
Smør blandingen ut i en form på 24 cm, belagt med bakepair i bunnen. Større form = tynnere bunn
Krem:
Mix kremosten med melis med en miksmaster til en luftig kremmasse.
Mix fløten med sukker og bland halvparten av den stivpiskede kremen med ostekremen.
Smør massen utover kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter.
Benytt mixer og miks sjokolademoussen som angitt på pakken og rør inn den siste halvparten av kakebitene i moussen.
Smør massen over kaken og sett kaken i kjøleskapet til den har stivnet (ca. en halv time).
Legg den siste halvdelen med krem på toppen til slutt og pynt evt. med flere kakesmuler.
Tips:
Pynt med biter av Oreo cookies eller sjokeladesaus på kryss og tvers.
Kaken blir aller best hvis den får stå et døgn før servering. I så fall bør man vente med å ta kremen på toppen til man skal servere kaken.
Rundform 24 cm
Tidsbruk: 120 minutter
Skal ikke stekes, men fryses tidvis
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus