Lines Baileyskake

Lines Baileyskake


Oppskrift

75 g mørk kokesjokolade

100 g margarin

1,5 dl sukker

3 egg

3/4 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

 

Fyll 1:

1/2 dl aprikossyltetøy

 

Fyll 2:

3 dl kremfløte

3 ss Baileys likør

1 ss sukker


Fremgangsmåte:

Hakk kokesjokoladen opp i biter og smelt sammen med margarinen.

Pisk sukker og egg til eggedosis

Sikt mel og bakepulver, og vend forsiktig i eggedosisen.

Rør til slutt i smørblandingen

Hell i smurt form og sett i forvarmet ovn.

 

Fyll 1:

Når kaken er avkjølt deles kaken i 3 lag.

Fyll aprikossyltetøyet over det første laget.

Legg lag to av kakebunnen over


Fyll 2:

Pisk kremen stiv med sukker og bland Baileys i kremen.

Legg Baileyskremen over det andre laget og legg det siste laget over kremen.


Pynt:

1 dl sukker

25 g mandler

1-2 dl-kremfløte



Temperatur: 175˚c

Rund form 24 cm

Steketid: 50 minutter, nederst i ovnen

Tidsbruk: 90 minutter