Lady Golden Glow

Lady Golden Glow


Oppskrift:

115 g smør

335 g sukker

Revet skall av en 1/2 sitron

1 egg og 1 eggeplomme

285 g hvetemel

4 ts (runde) bakepulver

2 dl melk

Litt salt

43 g overtrekks sjokolade

 

Glasur:

42 g smeltet smør

390 g melis

30 g appelsinsaft

Revet skall av en 1/2 appelsin

1 eggehvitte

84 g overtrekks sjokolade



Fremgangsmåte:

Rør smøret hvitt

Ha i sukker og sitronskall

Pisk eggeplommene godt og bland i deigen.

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og salt og bland i deigen i vekselsvis med melk.

Pisk eggehvitten stiv og bland forsiktig i deigen til sist.

Del deigen i to og ha sjokoladen (smeltet i dampbad) i den ene delen.

Ha røren annenhver hvit og brun i vel smurt form.

 

Fremgangsmåte glasur:

Ha smør, melis, saft- og skall av av appelsinen i en bolle.

Ha skinn og skinn- og kjernefri kjøtt fra appelsinen i og rør til en jevn blanding.

Pisk eggehvitten lett og bland i glasuren til sist.

Stryk litt av denne glasuren på det øverste laget på kaken.

Smelt 3/4 deler av sjokoladen og bland i resten av glasuren.

Ha halparten av glasuren som fyll inni kaken og resten over kaken. Galsuren renner ut på siden og må smøres opp langs kanten av kaken til den har stivnet.

Til sist raspes resten av sjokoladen over glasuren.


Temperatur: 175-200˚c

Rundform 26 cm

Steketid: 20 minutter

midt i ovnen

Tidsbruk: 120 minutter


Tips:

Følg oppskriften nøye for å få et bra resultat!