Kløvstad kaken

Mandelkake med sjokoladekrem


Oppskrift

4 egg

200 g sukker

100 g mandler

100 g hasselnøtter

2 ss hvetemel

 

 

Krem:

150 g meierimør

75 g melis

1 eggeplpmme

100 g kokesjokolade

1-2 ss kaffe


Fremgangsmåte:

Egg og sukker piskes til eggedosis, ca 5 min (ikke for hardt)

Mal mandlene i mandelkværn. Hakk deretter hasselnøttene i små biter med kniv.

Bland mandler, hasselnøtter og hvetemel og vend forsiktig inn i eggedosisen.

Sett kaken i ovnen og stek i minimum 20 minutter til kakebunnen har en mørk, gylden farge. Sjekk at den ikke kleber med en stekepinne.

 

Krem:

Meierismør og melis hvispes hvitt.

Smelt kokesjokoladen i dampbad (ikke for varmt), rør inn eggeplommen og deretter kaffen. Bland dette forsiktig med smøret. Pass på at sjokoladeblandingen er for varm, for da smelter smøret.

Smør kremen utover avkjølt bunn


Tips:

Lag "nupper" i kremen ved å trykke gaffelen lett ned i kremen og opp igjen.

Temperatur: 200˚c

Rundform: 24 cm

Steketid: 20-30 minutter

Tidsbruk: 75 minutter