Kates eplepai

Kates eplepai


Oppskrift

2 krus mel

1,5 ts salt

100-150 g smør

Lunkent vann

 

Fyll:

7 grønne epler i båter

1/2 ss smør

1,5 krus sukker

3/4 krus mel

2 ts kanel


Fremgangsmåte:

Ha mel, salt og smør i en bolle. Smuldre smøret i melet.

Ha i litt lunkent vann av gangen inntil du oppnår en hard deig og kna til en ball. Pakkes i plast og legges i kjøleskap i 1 time.

Kjevle ut halvparten av deigen i paiformen.

 

Fyll:

Smelt smør og bland med eplebåter, sukker og mel i paiformen.

Strø kanelen over.

Kjevle ut resten av paideigen og legg som et lokk over paien. Lag et kryss over midten av deigen og kle paien med aluminiumsfolie.

Stek paien i forvarmet oven og ta av aluminiumsfolien etter 20-25 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden slik at paien får en gylden farge


Tips:

Serveres varm med vaniljeis til

Temperatur: 200˚c

Paiform 26 cm

Steketid: 50 minutter

midt i vnen

Tidsbruk: 90 minutter