Oppskrift
2 krus mel
1,5 ts salt
100-150 g smør
Lunkent vann
Fyll:
7 grønne epler i båter
1/2 ss smør
1,5 krus sukker
3/4 krus mel
2 ts kanel
Fremgangsmåte:
Ha mel, salt og smør i en bolle. Smuldre smøret i melet.
Ha i litt lunkent vann av gangen inntil du oppnår en hard deig og kna til en ball. Pakkes i plast og legges i kjøleskap i 1 time.
Kjevle ut halvparten av deigen i paiformen.
Fyll:
Smelt smør og bland med eplebåter, sukker og mel i paiformen.
Strø kanelen over.
Kjevle ut resten av paideigen og legg som et lokk over paien. Lag et kryss over midten av deigen og kle paien med aluminiumsfolie.
Stek paien i forvarmet oven og ta av aluminiumsfolien etter 20-25 minutter. Følg godt med mot slutten av steketiden slik at paien får en gylden farge
Tips:
Serveres varm med vaniljeis til
Temperatur: 200˚c
Paiform 26 cm
Steketid: 50 minutter
midt i vnen
Tidsbruk: 90 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus