Terte deig
125 g smør (romtemperert)
100 g sukker
1 kvart ts salt
250 g hvetemel
2 ss vann
Mazarinmasse
110 g marsipan
100 g melis
75 g smør (romtemperert)
2 egg
2 ss hvetemel
50 g mørk kokesjokolade eller sjokoladedråper.
Fremgangsmåte:
Terte deig
Rør smør, sukker og salt sammen. Tilsett derettet mel og vann. Elt deigen forsiktig sammen og kna den godt sammen. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet en halv time.
Når deigen har hvilt en halvt time, strøs mel på benken. Rull tertedeigen ut med kakerulle. (Kan også rulles ut i plastfilm på begge sider). Legg den så over i en smurt terteform (26 cm). Pass på å dekke deig på kanten av formen og fjærn det som går over kanten.
Mazarinmasse:
Riv marsipanen på den grove siden av et rivjern. Pisk marsipan, melis og smør sammen med kjøkkenmaskinen. Pisk et og et egg og ha eggene blandingen, og ha deretter i melet. Fordel mazarinmassen over tertebunnen før du setter den i forvarmet ovn.
Temperatur: 180˚c
Steketid: 20-25 minutter
Tidsbruk: 60 minutter
Pynt
Smelt mørk kokesjokolade og smør et tynt lag over kaken (ca 50 g).
Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig vaniljekrem og legg over kakebunnen.
Rens og del en til to kurver med jordbær og legg over vaniljekremen.
For å få en blank kake, fordel nesten stiv jordbærgele over jordbærene på kaken med en spiseskje.