Oppskrift
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje
4-5 revne (mellomstore) gulrøtter
Krem
100 g fløteost (philadelpia)
1 ts vaniljesukker
50 g romtemperert smør
125 g melis
Fremgangsmåte:
Kakerøren
- Pisk egg og sukker stivt
- Bland sammen hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker og sikt forsiktig inn i eggedosisen.
- Rør olje forsiktig inn i røren, og bland til sist gulrøttene forsiktig i.
- Legg bakepapir i bunn av en rund form på 26 cm, og smør kantene med smør. Hell røren i formen og sett formen på rist på nederste rille i forvarmet ovn.
- Steks i ca en time. Stikk en stekepinne i kaken for å se om den er ferdig. Henger det deig på stekepinne, lar du den steke litt til. Hvis kaken begynner å bli mørk, legg et stekepapir over.
Krem
-
Bland bland fløteost, vaniljesukker, smør og melis til en jevn krem.
- Smør kremen på toppen når kaken er avkjølt og pynt med øsnket pynt.
Temperatur: 190˚c
Steketid: 60 minutter
Tidsbruk: 80 minutter