Gulrotkake i rund form

Gulrotkake i rundform

Kanelsnurrer

Oppskrift

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

0,5 ts salt

1 ts vaniljesukker

1,5 dl olje

4-5 revne (mellomstore) gulrøtter

 

Krem

100 g fløteost (philadelpia)

1 ts vaniljesukker

50 g romtemperert smør

125 g melis


Fremgangsmåte:

Kakerøren

  1. Pisk egg og sukker stivt
  2. Bland sammen hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker og sikt forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Rør olje forsiktig inn i røren, og bland til sist gulrøttene forsiktig i.
  4. Legg bakepapir i bunn av en rund form på 26 cm, og smør kantene med smør. Hell røren i formen og sett formen på rist på nederste rille i forvarmet ovn.
  5. Steks i ca en time. Stikk en stekepinne i kaken for å se om den er ferdig. Henger det deig på stekepinne, lar du den steke litt til. Hvis kaken begynner å bli mørk, legg et stekepapir over.


Krem

  1. Bland bland fløteost, vaniljesukker, smør og melis til en jevn krem.

  2. Smør kremen på toppen når kaken er avkjølt og pynt med øsnket pynt.


Temperatur: 190˚c

Steketid: 60 minutter

Tidsbruk: 80 minutter