Guinness kake

Guinness kake


Oppskrift

2,5 dl Guinness(øl)

2 egg

250 g usaltet smør

2 ss vaniljeekstrakt

75 g bakekakao

275 g hvetemel

400 g sukker

1,5 ts natron

1,5 dl rømme

 

 

Ostekrem:

300 g Philadelphia ost

1,5 dl kremfløte

150 g melis


Fremgangsmåte:

Hell Guinness i en stor kjele. Tilsett og smelt smøret (i skiver).

Visp inn bakekakao og sukker med Guinness og smør.

Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten, og hell i smørblandingen.

Sikt hvetemel og natron, og vend forsiktig inn.

Hell blandingen i smurt form og sett inn i forvarmet ovn.

Avkjøl kaken på rist i formen.

Krem:

Visp kremosten lett til den er glatt.

Sikt melisen og bland i kremosten til den er klumpfri.

Stivpisk kremen og bland forsiktig med kremosten.

Legg ostekremen på den avkjølte kaken, slik at den minner om den fløyelsesmyke skumtoppen på den berømte halvliteren.


Tips:

Vaniljeekstarkt kan byttes ut med vaniljesukker eller vanilje essens (smak til). Vaniljeekstrakt kan lages ved å legge en åpnet vailjestang i 1 dl sprit og lagre dette i 1 mnd.

Temperatur: 180˚c

Rundform 24 cm

Steketid: 45-60 minutter

Tidsbruk: 120 minutter