Gelekake

Gelekake


Oppskrift

250 g hasselnøtter

250 g melis

5 eggehvitter

 

Gele 1:

1 pk gelè

4 dl vann

2-3 ss sukker

Frukt etter ønske

 

Gele 2:

1 pk gelè

3 dl fløte

1-2 ss sukker

Fremgangsmåte:

Hasselnøttene males i kvern eller hurtigmikser.

Melis siktes og blandes med hasselnøttene.

Pisk eggehvittene stive.

Hasselnøtter og melis vendes i de stivpiskede eggehvittene.

Fyll røren i en vel smurt form og sett i forvarmet ovn.

Avkjøl kaken og ta kaken ut av formen.

Gele 1:

Kok opp gelèn med kun 4 dl vann og ha i sukker.

Når gelen har begynt å stivne helles den i formen som er kledd med plast(pose).

Legg frukten pent i geleblandingen og la gelèen stivne.

Gele 2:

Kok opp gelèen etter anvisning på pakken.

Pisk fløten og rør sammen med gelèen.

Kan ha noe frukt i blandingen etter ønske.

Hell blandingen over den første gelèen og legg kakebunen på til slutt. Sett kaken i kjøleskapet.

Legg et fat over kaken og vend formen. Ta plasten forsiktig av.


Tips:

For nøtteallergikere kan hasselnøtter byttes ut med mandler.

Mandler gir en noe mildere smak

Temperatur: 180˚c

Rundform 26 cm

Steketid: 25 minutter

midt i ovnen

Tidsbruk: 65 minutter











Gelekake