Oppskrift
250 g hasselnøtter
250 g melis
5 eggehvitter
Gele 1:
1 pk gelè
4 dl vann
2-3 ss sukker
Frukt etter ønske
Gele 2:
1 pk gelè
3 dl fløte
1-2 ss sukker
Fremgangsmåte:
Hasselnøttene males i kvern eller hurtigmikser.
Melis siktes og blandes med hasselnøttene.
Pisk eggehvittene stive.
Hasselnøtter og melis vendes i de stivpiskede eggehvittene.
Fyll røren i en vel smurt form og sett i forvarmet ovn.
Avkjøl kaken og ta kaken ut av formen.
Gele 1:
Kok opp gelèn med kun 4 dl vann og ha i sukker.
Når gelen har begynt å stivne helles den i formen som er kledd med plast(pose).
Legg frukten pent i geleblandingen og la gelèen stivne.
Gele 2:
Kok opp gelèen etter anvisning på pakken.
Pisk fløten og rør sammen med gelèen.
Kan ha noe frukt i blandingen etter ønske.
Hell blandingen over den første gelèen og legg kakebunen på til slutt. Sett kaken i kjøleskapet.
Legg et fat over kaken og vend formen. Ta plasten forsiktig av.
Tips:
For nøtteallergikere kan hasselnøtter byttes ut med mandler.
Mandler gir en noe mildere smak
Temperatur: 180˚c
Rundform 26 cm
Steketid: 25 minutter
midt i ovnen
Tidsbruk: 65 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus