Fyrstekake

Fyrstekake


Oppskrift

165 g mykt smør

125 g sukker

2 eggeplommer

2 ss fløte

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

 

Fyll:

300 g mandler

250 g melis

1/2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

5 eggehvitter


Fremgangsmåte:

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.

Rør inn eggeplommer og fløten.

Tilsett siktet hvetemel og bakepulver, og elt deigen godt.

La deigen hvile 1 time kjølig for at den skal bli enklere å arbeide med.

Trykk deretter 2/3 av deigen ut i bunnen og oppover kanten av en vel smurt form (gjerne bakepapir i bunn).

 

Fyll:

Bland mandler, melis, vaniljesukker og bakepulver, og kjør i en foodprosessor til en fin masse.

Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandelmassen.

Bre mandelmassen utover i formen.

 

Kjevle resten av deigen og skjær i strimler. Legg strimlene på kryss og tvers over mandelfyllet og rundt kanten av kaken.

Pensle kaken og sett den i ovnen.

La kaken hvile i formen i 15 - 20 minutter før den settes på fat.


Tips:


Temperatur: 200˚c

Rundform 24-26 cm

Steketid: 40-50 minutter

Tidsbruk: 90 minutter