Oppskrift
165 g mykt smør
125 g sukker
2 eggeplommer
2 ss fløte
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
Fyll:
300 g mandler
250 g melis
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
5 eggehvitter
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør inn eggeplommer og fløten.
Tilsett siktet hvetemel og bakepulver, og elt deigen godt.
La deigen hvile 1 time kjølig for at den skal bli enklere å arbeide med.
Trykk deretter 2/3 av deigen ut i bunnen og oppover kanten av en vel smurt form (gjerne bakepapir i bunn).
Fyll:
Bland mandler, melis, vaniljesukker og bakepulver, og kjør i en foodprosessor til en fin masse.
Pisk eggehvittene stive og vend inn i mandelmassen.
Bre mandelmassen utover i formen.
Kjevle resten av deigen og skjær i strimler. Legg strimlene på kryss og tvers over mandelfyllet og rundt kanten av kaken.
Pensle kaken og sett den i ovnen.
La kaken hvile i formen i 15 - 20 minutter før den settes på fat.
Tips:
Temperatur: 200˚c
Rundform 24-26 cm
Steketid: 40-50 minutter
Tidsbruk: 90 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus