Elin's multeiskake

Elin's multeiskake

Kanelsnurrer

Oppskrift

300gr mandler

300gr melis

3 egg

1 ts bakepulver

 

Iskrem:

3 dl fløte

120 g sukker

4 eggeplommer


Marsipanlokk:

Kjøp ferdig lokk eller lag selv


Multesyltetøy


Fremgangsmåte:

  1. Mal mandler og bland inn bakepulver.
  2. Pisk egg og melis til eggedosis, og vend de malte mandlene forsiktig inn i eggedosisen
  3. Hell røra i en rund form (ca 24 cm).
  4. Stek bunnen i forvarmet ovt
  5. Ta ut kaken når den er ferdig, avkjøl og frys ned.


Iskrem:

  1. Pisk fløte og sukker til krem og rør eggeplommene forsiktig i kremen.
  2. Ta opp den frosne mandelbunnen og legg på et kakefat. Sett ringen fra formen rundt kaken og hell iskremen over. Sett deretter iskaken til frysing


Marsipanlokk:

  1. Før du legger på masipanlokket;  klipp ut en sirkel av bakepapir (mindre en kakens diameter) og legg midt over isen.
  2. Rull marsipanlokket rundt en kjevle og løft over iskaken og form til rundt kantene.
  3. Bruk en kniv og lag snitt i marsipanlokket slik du deler opp kakestykker (ikke snitt helt ut til kanten av kaken). Begynn i kakens sentrum og rull ”snippene” av marsipanlokket utover mot kanten av kaken. Gjenta  på alle snippene! Fjern deretter bort bakepapiret som lå under marsipanlokket.
  4. Frys kaken igjen.


Ta opp kaken noe tid før den skal serveres og legg på multesyltetøy på toppen.


Temperatur: 200˚c

Steketid: 30 minutter (noe mindre ved varmluft)

Tidsbruk: 180 minutter