Oppskrift
300gr mandler
300gr melis
3 egg
1 ts bakepulver
Iskrem:
3 dl fløte
120 g sukker
4 eggeplommer
Marsipanlokk:
Kjøp ferdig lokk eller lag selv
Multesyltetøy
Fremgangsmåte:
- Mal mandler og bland inn bakepulver.
- Pisk egg og melis til eggedosis, og vend de malte mandlene forsiktig inn i eggedosisen
- Hell røra i en rund form (ca 24 cm).
- Stek bunnen i forvarmet ovt
- Ta ut kaken når den er ferdig, avkjøl og frys ned.
Iskrem:
- Pisk fløte og sukker til krem og rør eggeplommene forsiktig i kremen.
- Ta opp den frosne mandelbunnen og legg på et kakefat. Sett ringen fra formen rundt kaken og hell iskremen over. Sett deretter iskaken til frysing
Marsipanlokk:
- Før du legger på masipanlokket; klipp ut en sirkel av bakepapir (mindre en kakens diameter) og legg midt over isen.
- Rull marsipanlokket rundt en kjevle og løft over iskaken og form til rundt kantene.
- Bruk en kniv og lag snitt i marsipanlokket slik du deler opp kakestykker (ikke snitt helt ut til kanten av kaken). Begynn i kakens sentrum og rull ”snippene” av marsipanlokket utover mot kanten av kaken. Gjenta på alle snippene! Fjern deretter bort bakepapiret som lå under marsipanlokket.
- Frys kaken igjen.
Ta opp kaken noe tid før den skal serveres og legg på multesyltetøy på toppen.
Temperatur: 200˚c
Steketid: 30 minutter (noe mindre ved varmluft)
Tidsbruk: 180 minutter