Cookies

Cookies


Oppskrift

500 g mel (gjerne 200 fullkornsmel og 300 hvetemel)

1 ts natron

1/2 ts salt

225 g romtemperert sukker

400 g sukker

2 ss sirup

3 egg

2 ts vaniljeekstrakt

2-300 g sjokoladebiter. Bruk kokesjokolade (bland gjerne mørk og hvit) som kuttes i små biter eller kjøp ferdige dråper

 


Fremgangsmåte:

Rør romtemperert smør, sukker og sirup godt i en bolle

Tilsett ett og ett egg i deigen

Tilsett vaniljeekstrakt

Bland og tilsett melblandingen, natron og salt i deigen

Ha i sjokoladebitene


Dagen etter rulles deigen ut til en pølse (ca 3.cm i diameter) og deles i ca 1-2 cm biter som settes på et brett med bakepapir. Ha litt avstand mellom bitene, ettersom de smelter og flyter litt ut.

Stekes til de har fått en gylden farge

la cookiesene hvile 5 minutter på bakeplaten

Tips:

Dette er en stor deig (ca 50 cookies). Hvis du ønsker å lage kun noen om gangen, kan deigen deles i flere deler, pakkes i plast og legges i fryseren til en senere anledning.

Temperatur: 150-170˚c

40-50 cookies

Steketid: 12-15 minutter

Tidsbruk: 90 minutter