Oppskrift
500 g mel (gjerne 200 fullkornsmel og 300 hvetemel)
1 ts natron
1/2 ts salt
225 g romtemperert sukker
400 g sukker
2 ss sirup
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
2-300 g sjokoladebiter. Bruk kokesjokolade (bland gjerne mørk og hvit) som kuttes i små biter eller kjøp ferdige dråper
Fremgangsmåte:
Rør romtemperert smør, sukker og sirup godt i en bolle
Tilsett ett og ett egg i deigen
Tilsett vaniljeekstrakt
Bland og tilsett melblandingen, natron og salt i deigen
Ha i sjokoladebitene
Dagen etter rulles deigen ut til en pølse (ca 3.cm i diameter) og deles i ca 1-2 cm biter som settes på et brett med bakepapir. Ha litt avstand mellom bitene, ettersom de smelter og flyter litt ut.
Stekes til de har fått en gylden farge
la cookiesene hvile 5 minutter på bakeplaten
Tips:
Dette er en stor deig (ca 50 cookies). Hvis du ønsker å lage kun noen om gangen, kan deigen deles i flere deler, pakkes i plast og legges i fryseren til en senere anledning.
Temperatur: 150-170˚c
40-50 cookies
Steketid: 12-15 minutter
Tidsbruk: 90 minutter
Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus