Bringebærsnitter

Bringebærsnitter

Kanelsnurrer

Oppskrift

1 ts vaniljesukker eller en halv vaniljestang

70 g melis

150 g smør

250 g hvetemel

1 tsk. bakepulver

0,5 dl vann


250 g bringebærsyltetøy


200 g melis

1 ss vann (til glasuren)

Strøssel/tørket bringebær til pynt


Fremgangsmåte:

Deig

  1. Vaniljesukker, melis, romtemperert smør, hvetemel og bakepulver eltes sammen. Vannet tilsettes til sist, litt og litt til deigen er smidig og glatt (det er ikke sikkert du bør bruke alt. 
  2. Sett deigen i kjøleskapet en halv time. Den kalde deigen trilles ut til en tykk lang pølse. Form pølsen i rikelig med mel og kjevle til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm (kjevle slik at det deigen er ca en halv cm i tykkelse).
  3. Det utrullede rektangelt skjæres deretter ut i to 2 like store strimler ca. 8 X 27 cm og pass på at rektanglene har helt jevne kanter. Det er viktig at rektanglene er like store, ettersom de skal legges over hverandre som to lag.
  4. Legg de to rektaglene over på et bakepapir i 8 - 10 minutter ved 200 grader (eller før de blir gyldne, og det er helt ok rektanglene virker nesten stekt).
  5. Avkjøl bundene.
  6. Smør bringebærsyltetøyet utover det ene rektangelet
  7. Bland sammen melis og vann til en jevn melisglasur og smør/stryk utover det andre rektangelet. Dryss deretter strøssel på melisen.
  8. Legg rektanglene over hverandre og la kaken sette seg litt. 
  9. Del kaken opp i trekantstykker før servering



Temperatur: 200˚c

Steketid: 8-10 minutter

Tidsbruk: 70 minutter