Oppskrift
1 ts vaniljesukker eller en halv vaniljestang
70 g melis
150 g smør
250 g hvetemel
1 tsk. bakepulver
0,5 dl vann
250 g bringebærsyltetøy
200 g melis
1 ss vann (til glasuren)
Strøssel/tørket bringebær til pynt
Fremgangsmåte:
Deig
- Vaniljesukker, melis, romtemperert smør, hvetemel og bakepulver eltes sammen. Vannet tilsettes til sist, litt og litt til deigen er smidig og glatt (det er ikke sikkert du bør bruke alt.
- Sett deigen i kjøleskapet en halv time. Den kalde deigen trilles ut til en tykk lang pølse. Form pølsen i rikelig med mel og kjevle til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm (kjevle slik at det deigen er ca en halv cm i tykkelse).
- Det utrullede rektangelt skjæres deretter ut i to 2 like store strimler ca. 8 X 27 cm og pass på at rektanglene har helt jevne kanter. Det er viktig at rektanglene er like store, ettersom de skal legges over hverandre som to lag.
- Legg de to rektaglene over på et bakepapir i 8 - 10 minutter ved 200 grader (eller før de blir gyldne, og det er helt ok rektanglene virker nesten stekt).
- Avkjøl bundene.
- Smør bringebærsyltetøyet utover det ene rektangelet
- Bland sammen melis og vann til en jevn melisglasur og smør/stryk utover det andre rektangelet. Dryss deretter strøssel på melisen.
- Legg rektanglene over hverandre og la kaken sette seg litt.
- Del kaken opp i trekantstykker før servering
Temperatur: 200˚c
Steketid: 8-10 minutter
Tidsbruk: 70 minutter