Bentes sjokoladekake

Bentes sjokoladekake med smørkrem


Oppskrift

1/2 kopp smør

2 kopper sukker

1 kopp sukker

3 kopper Kefir

450 g hvetemel

3 ts kanel

3 ts natron

3 ss kakao

 

Krem:

300 g melis

200 g smør

3 ts vaniljesukker

3 eggeplommer


Fremgangsmåte:

Smør og sukker røres hvitt (2 kopper)

Sukker(1 kopp) og kefir blandes sammen.

Hvetemel, kanel, natorn og kakao siktes og blandes forsiktig sammen med det hvite smøret og kefirblandingen. Kan være lurt å legge matpapir over kaken mot slutten av baketiden. Avkjøl kaken med et klede over.

Krem:

Ingrediensene piskes sammen til smørkrem og smøres på den avkjølte kaken.

Tips:

Pynt kaken med kakepynt


Temperatur: 180˚c

Rund for 24 cm

Steketid: 30-40 minutter

Tidsbruk:60 minutter