Pepperkaker

Pepperkaker


Oppskrift:

150 g smør

1 dl lys sirup

2 dl sukker

1 dl kremfløte

6 dl hvetemel

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt pepper

2 ts malt kanel

1 ts


1 dl hvetemel til utbaking

Melis til pynt

Non stop til pynt


Fremgangsmåte:

Bland sirup, sukker og smør i en kjele og varm det opp under oppvarming. Avkjøl blandingen litt

Tilsett fløten og rør inn hvetemel med krydder og bakepulver

Dekk deigen til og la deigen hvile på kjølig sted til dagen etter

Dagen etter:

Elt deigen godt og kjevle den til ca 3 mm tykk

Stikk ut figurer og sett på plate dekket med bakepapir

Stek i forvarmet ovn

Avkjøl på ristør de kokte og rå eggeplommene og smør godt sammen.

Rør inn sukkeret og melet til slutt.

Bruk en sprøytepose med tut på ca 1 cm i diameter og sprøyt pølser av massen. Kutt pølsene i ca. 6 cm. store biter og form som en krans.

Pensle pølsene med egg og strø på perlesukker og nøtter

Sett bakebrettet i ovnen. Pass på å ha litt lavere temperatur ved bruk av varmluftsovn.


Temperatur: 175˚c

Bakebrett med bakepapir

Steketid: 8-10 minutter

Tidsbruk: 70+50 minutter


Tips:

Pynt med melis, nonstopp eller alt hva fantasien ønsker