Oppskrift:
150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
6 dl hvetemel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt pepper
2 ts malt kanel
1 ts
1 dl hvetemel til utbaking
Melis til pynt
Non stop til pynt
Fremgangsmåte:
Bland sirup, sukker og smør i en kjele og varm det opp under oppvarming. Avkjøl blandingen litt
Tilsett fløten og rør inn hvetemel med krydder og bakepulver
Dekk deigen til og la deigen hvile på kjølig sted til dagen etter
Dagen etter:
Elt deigen godt og kjevle den til ca 3 mm tykk
Stikk ut figurer og sett på plate dekket med bakepapir
Stek i forvarmet ovn
Avkjøl på ristør de kokte og rå eggeplommene og smør godt sammen.
Rør inn sukkeret og melet til slutt.
Bruk en sprøytepose med tut på ca 1 cm i diameter og sprøyt pølser av massen. Kutt pølsene i ca. 6 cm. store biter og form som en krans.
Pensle pølsene med egg og strø på perlesukker og nøtter
Sett bakebrettet i ovnen. Pass på å ha litt lavere temperatur ved bruk av varmluftsovn.
Temperatur: 175˚c
Bakebrett med bakepapir
Steketid: 8-10 minutter
Tidsbruk: 70+50 minutter
Tips:
Pynt med melis, nonstopp eller alt hva fantasien ønsker