Oppskrift:
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
1-2 ts kardemomme
650 g hvetemel
150-250 g rosiner
100 g sukat
Slik gjør du:
Smelt smøret og varm melken, og la væsken bli lunken.
Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukkeret.
Elt inn mel og kardemomme til en smidig deig og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 min).
Legg deigen på bakebordet og del deigen i to.
Fordel rosiener og sukat i hver del og elt deigene godt .
Form deigene runde og lag et snitt med kniv rundt kanten.
Sett kakene på bakepapir på en plate og trykk deigen ned på midten.
Etterhev deigene i 30 til 40 minutter.
Pensle julekakene før de settes i ovnen.
Temperatur: 175˚c (på midterste rille)
Steketid: 30-40 minutter (julekakene skal være godt gyldenbrun).
La de ferdige julekakene hvile litt på en rist.
Tips:
Serveres fersk som den er, med syltetøy
eller brunost.