Julekake

Julekake


Oppskrift:

125 g smør

5 dl melk

50 g gjær

125 g sukker

1-2 ts kardemomme

650 g hvetemel

150-250 g rosiner

100 g sukat


Slik gjør du:

Smelt smøret og varm melken, og la væsken bli lunken.

Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukkeret.

Elt inn mel og kardemomme til en smidig deig og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 min).

Legg deigen på bakebordet og del deigen i to.

Fordel rosiener og sukat i hver del og elt deigene godt .

Form deigene runde og lag et snitt med kniv rundt kanten.

Sett kakene på bakepapir på en plate og trykk deigen ned på midten.

Etterhev deigene i 30 til 40 minutter.

Pensle julekakene før de settes i ovnen.


Temperatur: 175˚c (på midterste rille)

Steketid: 30-40 minutter (julekakene skal være godt gyldenbrun).

La de ferdige julekakene hvile litt på en rist.


Tips:

Serveres fersk som den er, med syltetøy

eller brunost.