Speltrundstykker

Speltrundstykker

Oppskrift:

450 gram siktet speltmel

1,5 dl melk

1,5 dl vann

0,5 pk gjær

50 gram smør

2 ts salt

1 ss sukker


Fremgangsmåte:

  1. Bland speltmelet, sukker, salt og gjær.

  2. Varm opp melken og legg i smøret og hell i iskaldt vann. Da er temperaturen passe til å blande med melet.

  3. Hell væsken og det tørre i kjekkenmaskinen og elt sammen i ca 5 minutter. Ha i litt ekstra mel eller vann hvis deigen blir litt for klissete eller for tørr. Speltmel tåler ikke så mye elting, så 5 minutter er nok.

  4. Trykk ned deigen i bakebollen og la heve i ca 45 minutter under plast.

  5. Etter heving deles deigen i 9 like deler og trilles runde. Legg rundstykkene på et brett med bakepapir og la etterheve i ca 45 minutter. 

  6. Etter heving pensles rundstykkene med egg. Klipp deretter toppen med en skarp saks. Pynt med hvalmuefrø eller speltmel og sett midt i forvarmet ovn.

  7. Serveres lune




Temperatur: 200˚c

Steketid: 10-12 minutter (eller til de er gylne)

Tidsbruk: 90 minutter