Scons

Scones

Oppskrift:

360 g hvetemel

2-3 ts bakepulver

50 g sukker

75 g kaldt smør

1 egg

1,5 dl melk


Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen hvetemelet, bakepulver, sukker og salt og smuldre inn smøret til en jevn blanding.
  2. Tilsett melk og egg og rør deigen sammen. Hvis du skal ha rosiener, andre frukter og eller nøtter blandes det inn i deigen nå. Ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete tilsett litt hvetemel. La deigen hvile i 10 minutter
  3. Ha deigen over på bakebenken med mel og kjevle ut deigen slik at den er 1-2 cm i tykkelse. Stikk så ut 4-5 cm store rundiger med et glass (eller skjør ut i firkanter) og sett på stekebrett med bakepapir. La kakene hvile i en halv time før de settes inn i forvarmet ovn.



Temperatur: 200˚c

Steketid: 10-12 minutter

Tidsbruk: 60 minutter


Tips:

Smaker godt til en kopp te med litt smør,  ost eller syltetøy.

Rosiner kan erstattes av hakket sjokolade.

Litt av hvetemelet kan erstattes av litt sammalt hvete. Tilsettes scones urtekrydder som f.eks. oregano og kan de serveres som tilbehør til middag (sløyf sukker).