Oppskrift
350 gr hvetemel
100 gr havregryn
50 gr speltmel (evt. sammalt hvete)
3 ts bakepulver
2 ts salt
2 ts sukker eller honning
3 dl vann
2,5 dl lettrømme
Fremgangsmåte:
Deig
Start med å sette ovnen på 220 grader varmluft.
Hell alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt sammen.
Bland sammen lettrømme og vann.
Hell vannet med rømmen i melblandingen og rør/elt godt. Deigen skal få en klissete konsistens/nesten litt som grøt.
Legg bakepapir på et stekebrett og fordel deigen til 8 like store deigklumper. Deigklumpenee sklir itt ut, så ha litt avstand fra hverandre. Settes midt i ovnen.
Utrolig lette og gode Scones som ikke trenger gjær for å heve. Sconesene hever med bakepulver. Dette gir en lett, enkel og god konsistens både på deigen og sconesene.
Temperatur: 220˚c
Steketid: 16-19 minutter (eller til de har en gylden farge)
Tidsbruk: 30 minutter