Pias hvetekringle

Pias Hvetekringle


Oppskrift:

1 l hvetemel

1 dl sukker

1 ts kardemomme

50 g gjær (fersk eller tørr)

3,5 dl melk

100(-150) g smør(margarin)

 

Fyll:

Smør

Sukker

Kanel

Evt. rosiner


Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele

Tilsettes 3,5 dl melk

Smør- og melkeblandingen tilsettes det tørre når blandingen er blitt lunken

Heves i ca ½ time (hevingen blir best når deigbollen settes i lukket plastpose i lunkent vann)

Kjevle ut deigen som en stor firkantet pizza

Smør på romtemperert smør (ikke margarin) og dryss på sukker og kanel over hele deigen.Fordel evt. også rosiner spredt utover

Rull deigen sammen som en rullekake, og fest sammen i endende slik at det blir en ring

Legg kringlen over på bakepapir

Etterhev ca.1/2 time (gjerne i varmluftsovn på lav temp)

Klipp dype ”hakk” i kringlen og brett bitene ut til annenhver side

Pensle med sammenpisket egg og dryss over mye perlesukker og hakkede mandler


Temperatur: 200˚-225˚c

(noe lavere i varmluftsovn)

Steketid: 15-20 minutter

Antall: 18

Tidsbruk: 120 minutter


Pynt:

Perlesukker

Evt. hakkede mandler