Kneipbrød
Oppskrift:
7 dl vann
500 g sammalt hvete, grov
560 g hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
Fremgangsmåte:
Rør gjøren ut i romtempererert vann og bland i alt det tørre. Elt deigen 5 minutter
i kjøkkenmaskinen på lav fart, helt til deigen slipper bollen. Dekk bollen med plast
og la den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på benken som er dekket med mel. Elt lett og del deigen i to. Dra deigen ut til en firkant og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta dette en fem-seks ganger. Gjenta med den andre deigen. La deigene hvile i ca 10 minutter.
Trykk dretter deigene sammen og rull de ut til pølser som legges i to smurte former på 1,5 liter brødformer. Strø litt mel over brødene og skjær et snitt på tverrs over brødet.
Legg et klede over formene og hev på nytt til dobbel størrelse, 1-2 timer.
Spray brødene med vann og sett brødene i ovnen på 240 grader og sett ned til 210 grader etter 10 minutter.
Stek brødene til brødene er gylne og høres hult ut når du banker på det.
Temperatur: 210˚c
Brødformer 1,5 liter
Steketid: ca. 35 minutter