Kardemommestang

Kardemommestang

Oppskrift

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl melk
75 g smør
2 ts malt kardemomme
1 egg 
Litt salt 

 

Fyll

100 g sukker
100 g smør
3-4 ts malt kardemomme


Fremgangsmåte:

Deig

  1. Bland det tørre i bakebollen.

  2. Ha i melk, egg og gjær i bollen og elt godt i kjøkkenmaskinen.

  3. Kutt smøret i terninger og tilsett i deigen når den er godt eltet.

  4. Elt deigen videre slik at alt smøret er eltet lenge og  godt inn i deigen og slipper bakebollen.

  5. La deigen heve på et lunt sten, undet plast. til dobbel størrelse (ca. en time)

  6. Etter at deigen er ferdig hevet deles den i to og kjevles ut til rektangler. Smør fyllet ut på de to rektanglene.

  7. Rull sammen til to pølser (i lengderetningen) og legg de på bakepapir

  8. Klipp deigpøsene med saks (ca 1,5 cm mellom hvert klipp) og brett hver del annenhver gang til høyr og venstre side

  9. Etterhev deigene i ca. 30 min. 

  10. Stekes nederst i ovnen til de er gylne.



Temperatur: 200˚c

Steketid: 12-15 minutter

Tidsbruk: 180 minutter


Tips

Kan pyntes med perlesukker

Kanelsnurrer