Oppskrift
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl melk
75 g smør
2 ts malt kardemomme
1 egg
Litt salt
Fyll
100 g sukker
100 g smør
3-4 ts malt kardemomme
Fremgangsmåte:
Deig
Bland det tørre i bakebollen.
Ha i melk, egg og gjær i bollen og elt godt i kjøkkenmaskinen.
Kutt smøret i terninger og tilsett i deigen når den er godt eltet.
Elt deigen videre slik at alt smøret er eltet lenge og godt inn i deigen og slipper bakebollen.
La deigen heve på et lunt sten, undet plast. til dobbel størrelse (ca. en time)
Etter at deigen er ferdig hevet deles den i to og kjevles ut til rektangler. Smør fyllet ut på de to rektanglene.
Rull sammen til to pølser (i lengderetningen) og legg de på bakepapir
Klipp deigpøsene med saks (ca 1,5 cm mellom hvert klipp) og brett hver del annenhver gang til høyr og venstre side
Etterhev deigene i ca. 30 min.
Stekes nederst i ovnen til de er gylne.
Temperatur: 200˚c
Steketid: 12-15 minutter
Tidsbruk: 180 minutter
Tips
Kan pyntes med perlesukker