Oppskrift
1kg hvetemel
5 dl melk
25 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
125 g sukker
1 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 egg
150 g smør i terninger
Smør, kanel og sukker til å smøre i snurrene
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør i en bakebolle. Forvarm melken til litt under kroppstemperatur (evt. sammen med gjæren) og elte alt i 5 minutter på middels hastighet.
Tilsett romtemperert smør delt i terninger og elte videre i 5-10 minutter
Kle bollen med plast og la den heve i en time eller til dobbel størrelse (deigen skal ikke være klissete)
Strø litt mel på bakebenken og hell deigen ut av bakebollen. Del deigen i to like store deler.
Kjevle ut hver del til rektangler som er ca. 30x60 cm.
Smør smøret på halvparten av rektangelet i lengderetningen og strø på kanel og sukker. Brett nå den halvdelen som ikke har fyll over delen med fyll. Skjær den sammenbrettede deigen i strimler på 2 cm
Snurr hver strimmel og lag en knute av hvar strimmel og legg hver kanelsnurr på et stekebrett og etterhev i en time under et håndkle. Når de har hevet til dobbel størrelse pensles de og settes i forvarmet ovn
Stekes til de er gyldenbrune, tas ut av ovnen og serveres
Temperatur: 200˚c
Steketid: 10 minutter
Antall: 24
Tidsbruk: 180 minutter
Tips
Kan pyntes med perlesukker