Kanelsnurrer
Kanelsnurrer

Kanelsnurrer / kanelsnurreblomst


Oppskrift

1kg hvetemel

5 dl melk

25 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær

125 g sukker

1 ts kardemomme

1/4 ts salt

1 egg

150 g smør i terninger

 

Smør, kanel og sukker til å smøre i snurrene






 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør i en bakebolle. Forvarm melken til litt under kroppstemperatur (evt. sammen med gjæren) og elte alt i 5 minutter på middels hastighet.


Tilsett romtemperert smør delt i terninger og elte videre i 5-10 minutter


Kle bollen med plast og la den heve i en time eller til dobbel størrelse (deigen skal ikke være klissete)


Strø litt mel på bakebenken og hell deigen ut av bakebollen. Del deigen i to like store deler.

 

Kjevle ut hver del til rektangler som er ca. 30x60 cm.


Smør smøret på halvparten av rektangelet i lengderetningen og strø på kanel og sukker. Brett nå den halvdelen som ikke har fyll over delen med fyll. Skjær den sammenbrettede deigen i strimler på 2 cm


Snurr hver strimmel og lag en knute av hvar strimmel og legg hver kanelsnurr på et stekebrett og etterhev i en time under et håndkle. Når de har hevet til dobbel størrelse pensles de og settes i forvarmet ovn


Stekes til de er gyldenbrune, tas ut av ovnen og serveres


Temperatur: 200˚c

Steketid: 10 minutter

Antall: 24

Tidsbruk: 180 minutter


Tips

Kan pyntes med perlesukker