Kanelboller
Kanelsnurrer

Kanelboller


Oppskrift

1kg hvetemel

5 dl melk

25 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær

125 g sukker

1 ts kardemomme

1/4 ts salt

1 egg

150 g smør i terninger

 

Smørkrem:

100 g smør

10 g kanel

80 g sukker

20 g melis



 

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør i en bakebolle. Forvarm melken til litt under kroppstemperatur (evt. sammen med gjæren) og elte alt i 5 minutter på middels hastighet.


Tilsett romtemperert smør delt i terninger og elte videre i 5-10 minutter


Kle bollen med plast og la den heve i en time eller til dobbel størrelse (deigen skal ikke være klissete)


Strø litt mel på bakebenken og hell deigen ut av bakebollen. Del deigen i to like store deler.

 

Kjevle ut hver del til rektangler som er ca. 30x60 cm.


Bland smør, kanel, sukker og melis og smør utover den kjevlede deigen. Rull deigen til ei pølse og del/skjær opp i ca 3 cm store boller og sett på stekbrett med bakepapir.


Etterhev i en time under et håndkle. Når de har hevet til dobbel størrelse pensles de og settes i forvarmet ovn


Stekes til de er gyldenbrune, tas ut av ovnen og serveres


Temperatur: 200˚c

Steketid: 10 minutter

Antall: 24

Tidsbruk: 180 minutter


Tips

Kan pyntes med melisglasur

Kanelsnurrer
Kanelsnurrer
Kanelsnurrer