Hvetekake

Hvetekake

Kanelsnurrer

Oppskrift:
5 dl melk
50 g gjær
150 g sukker
2 ts kardemomme
2 egg
1 kg hvetemel
160 g smør

 

Egg og melk til pensling.


Fremgangsmåte:

Deig

  1. Bland det tørre i kjøkkenmaskinen.

  2. Varm opp melken og ha opp i melblandingen og elt med eltekroken

  3. Ha i eggene og smøret skjært i terninger. Elt i 10 minutter

  4. Dryss litt mel over deigen og dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve en time

  5. Etter heving eltes dagen og deles i tre like store deler. Rull sammen til store boller og sett på et stekebrett

  6. Etterhev i 30 minutter

  7. Etter heving; snitt to snitt i toppen av hvetkakene og pensle med egg



Temperatur: 175˚c

Steketid: 35-40 minutter

Tidsbruk: 240 minutter


Tips

smaker godt med smør og sukker, eller brunost